Toxisch gedrag is een reëel probleem in het bedrijfsleven. Om deze problematiek aan te pakken, hebben we een gezamenlijk reflectiemoment aangeboden aan meer dan 50 deelnemers die verantwoordelijk zijn voor personeelszaken, opleiding, algemeen management en preventie binnen bedrijven.

Hoe kan je toxisch gedrag herkennen binnen je bedrijf? Welke rol kan je als leidinggevende spelen om dit soort gedrag tegen te gaan? Hoe kan je medewerkers helpen die hiermee te maken krijgen?

Naar aanleiding van de Inspiratiedag van Cohezio, hebben we een workshop rond dit thema opgezet.

Het doel: even wat afstand nemen, experimenteren en samen een gezondere werkomgeving creëren. Samen hebben we ideeën en actiepunten uitgewisseld, gedeeld en uitgeprobeerd om toe te passen binnen ieders bedrijf.

Een ontzettend warm en positief moment!

 

Inter-company workshop

Toxische relaties, agressie en conflicten binnen organisaties

Het voorkomen van en omgaan met conflicten binnen de organisatie, is van fundamenteel belang om een toxische werksfeer te vermijden en een gezonde werkomgeving te creëren.
We beginnen stap voor stap, bij jullie ervaringen met toxisch gedrag op het werk, zowel van werkgevers als werknemers. Dankzij denkoefeningen en het uitwerken van een praktische case krijg je handvaten om concreet aan de slag te gaan met de preventie en aanpak van dit soort gedrag.

Opleidingen

Om teams te helpen toxisch gedrag, agressie en conflicten op de werkplek te beheersen, biedt bao academy intra- en inter-company trainingen aan.

 

Inter-company opleiding: Manager Coach

Voor een optimale samenwerking rond gezamenlijke projecten in je team, volstaat het niet om louter een vakexpert te zijn. Om collectieve doelen te bereiken, is meer nodig dan zakelijke vaardigheden en ervaring. Een team- of projectmanager moet ook kunnen motiveren, duidelijk communiceren, spanningen oplossen, feedback geven… Zonder deze vaardigheden kan er stress ontstaan voor de manager en zijn team.

Startdatum van de volgende reeks: januari 2024 (in Brussel)

Meer info en inschrijving

 

Intra-company opleidingen

 

Deze opleidingen worden gegeven door preventieadviseurs en gecertificeerde trainer-coaches van băo academy.

Neem contact op

Heb je een positief gevoel overgehouden aan deze dag?
Ben je geboeid door het thema dat aan bod kwam?

 

Misschien is het een goed idee om een workshop of opleiding binnen jouw organisatie te organiseren? We maken graag een voorstel op maat van jouw behoeften qua thema, duur, inhoud, aanpak, enz.

Neem zeker contact op via info@baoacademy.be of 02 289 68 25.

Je kan ook op trefwoorden zoeken op onze website om de verschillende opleidingsmogelijkheden te ontdekken die băo academy aanbiedt.