Wist je dat jouw diploma van eerste hulp enkel geldig blijft als je jouw kennis regelmatig opfrist? Deze update moet jaarlijks of tweejaarlijks gebeuren, afhankelijk van de risicoanalyse van jouw bedrijf.

Om de inhoud van de basisopleiding EHBO op te frissen, ontwikkelt ons team een opleidingsplan op maat, in samenwerking met jouw interne dienst voor preventie en bescherming op het werk (IDPBW). Hierdoor kan iedere hulpverlener van jouw organisatie perfect worden opgeleid.

Als je liever hebt dat we jouw volledige EHBO-opleidingsprogramma verzorgen, biedt ons opleidingsteam jou de mogelijkheid om een van de vijf modules van de basisopleiding EHBO te volgen:

  • Bewusteloos slachtoffer
  • Eenvoudige en ernstige wonden
  • Onwel zijn en ademhalingsstoornissen
  • Trauma’s (bloedingen, letsels van het bewegingsapparaat en specifieke trauma’s)
  • Stoornissen te wijten aan de omgeving (vergiftiging, brandwonden, hypothermie en hyperthermie)

 

Thema 2024

Ieder jaar wordt in de opfrissessies een specifiek thema behandeld.

In 2024 leggen we de nadruk op het thema ‘eenvoudige en ernstige wonden’. Door middel van praktische oefeningen zullen de deelnemers opnieuw de verschillende manieren zien om met een wond om te gaan, of het nu gaat om een ​​schram of om ernstiger letsel zoals open breuken, uitwendige bloedingen, beten en wonden veroorzaakt door een vreemd voorwerp.

Tijdens de bijscholing herzien we systematisch de reanimatie met behulp van de automatische externe defibrillator (AED) en de zijdelingse veiligheidspositie. Dit is een essentieel leermiddel op het gebied van hulpverlening: jouw medewerkers kunnen zo correct handelen bij een bewusteloos slachtoffer.

Hoe verloopt de EHBO-opfrissing bij băo academy?

  • In het algemeen begint de sessie met een quiz waarmee de trainer de kennis van de deelnemers kan beoordelen.
  • Afhankelijk van de resultaten herbekijkt de trainer de theoretische delen.
  • Daarna is het tijd om de theorie om te zetten in de praktijk! De deelnemers worden ondergedompeld in scenario’s en rollenspellen. Hierdoor komen ze terecht in echte situaties en leren ze levensreddende handelingen te onthouden.
  • De sessie eindigt met bonusonderwerpen gekozen door de deelnemers.
  • De EHBO-bijscholingen duren ½ tot 1 dag, afhankelijk van de vraag. Ze worden georganiseerd in groepen van maximaal 12 personen, binnen jouw bedrijf of in onze eigen lokalen in verschillende provincies van België.
  • De sessies worden georganiseerd voor groepen bestaande uit mensen uit jouw bedrijf of voor groepen met deelnemers uit verschillende bedrijven (intercompany opleidingen).

Băo academy organiseert het hele jaar door opfrissessies voor eerste hulp. En dat in heel België.

De sessies worden gegeven door ervaren trainers van Cohezio, een organisatie die door de Federale Overheidsdienst Werkgelegenheid, Arbeid en Sociaal Overleg erkend is voor het geven van deze opleidingen.

Meer informatie

Heb je de basisopleiding EHBO al gevolgd? Wens je deel te nemen aan een opfrissessie?

Raadpleeg de agenda om je in te schrijven voor een van onze volgende sessies.

Wil je een EHBO-opfrissessie organiseren binnen jouw bedrijf? Contacteer ons voor een offerte op maat: info@baoacademy.be of 02 289 68 25.

We zijn steeds bereid om deze opleiding aan te passen aan jouw specifieke noden.