Praktisch

Waarom?

We maken gebruik van duidelijk en praktisch materiaal om de deelnemers op te leiden en/of te sensibiliseren. Deze hulpmiddelen maken technische concepten bevattelijk en zijn erg toegankelijk, zelfs voor mensen zonder veel technische voorkennis.

Doelstellingen

Werknemers die aan trillingen worden blootgesteld, sensibiliseren/opleiden/informeren en de nodige reflexen ontwikkelen om de blootstelling aan het risico te verminderen.

  • Over de nodige kennis beschikken om een doeltreffende strategie op te zetten voor de bestrijding van trillingen in uw bedrijf.
  • Over de nodige kennis beschikken om een risicoanalyse van de trillingsrisico’s uit te voeren en de vereiste actieplannen te implementeren.

Voor wie?

Alle bedrijven die worden geconfronteerd met trillingen op de werkvloer (chauffeurs, heftruckchauffeurs, pneumatische en draagbare elektrische apparatuur, enz.).

Programma

  • Theoretische basisbeginselen, aangepast aan het niveau van de deelnemers (WN, HL, PA): algemene informatie over trillingen, gezondheidseffecten.
  • Beoordeling van de blootstelling aan trillingen (WN, PA): bijdrageanalyse, de trillingsgegevens van apparatuur vinden/begrijpen.
  • Basisreflexen om zich te beschermen tegen trillingen (WN): stoel aanpassen, defecte apparatuur detecteren.
  • Strategieën voor het bestrijden van trillingen (HL, PA): factoren die van invloed zijn op de blootstelling, werkorganisatie.
  • Principes voor de bestrijding van trillingen (PA, optioneel): verspreiding van trillingen, trillingsisolatie, trillingsrespons van systemen…
  • Trillingsmeting (PA): normen, materiaal en methoden.
  • Dynamisch systeem voor de beheersing van trillingsrisico’s (PA): bijdrageanalyse, blootstellingsanalyse, actieplannen.

Over de lesgever

Experten van Modyva.

Methodologie

De opleiding vertrekt vanuit de concrete ervaring van de deelnemers en bouwt hier op voort vanuit een interactief werkmodel, wat een actieve participatie van de deelnemers met zich meebrengt. Tijdens de opleiding wisselen theorie, praktijk, denkoefeningen, werkgroepen en rollenspelen elkaar af.

Interesse in deze opleiding?

Intra-company

Op maat

We kunnen onze opleiding specifiek aanpassen aan jouw organisatie, na een zorgvuldige evaluatie van jouw behoeften.

Deze opleidingen kunnen je ook interesseren