Praktisch

Doelstellingen

De deelnemers bewust maken van de risico’s bij beeldschermwerk en hoe zij door toepassing van ergonomische principes de risico’s kunnen verkleinen.

Voor wie?

Beeldschermwerkers.

Programma

Aan de volgende punten wordt aandacht besteed :

  • De risico’s die verband houden met beeldschermwerk (musculoskeletale aandoeningen, vermoeide ogen, hoofdpijn, klachten door langdurig stilzitten, enz.).
  • De werking van de wervelkolom en de gevolgen van verkeerde werkhoudingen voor de gezondheid van de werknemer (armen, benen, rug, enz.).
  • De preventieve manier om de eigen werkplek beter in te richten en aan te passen: bureaustoel, werkoppervlak, beeldscherm(en), laptop, toetsenbord, muis, telefoon, enz.
  • De inrichting van de eigen werkomgeving: verlichting, thermische omgeving, opstelling van het meubilair in de werkruimte, enz.
  • Het aannemen van de ideale werkhouding (houding die het minste ongemak oplevert).
  • Het belang van lichaamsbeweging en de manier om die dagelijks een plek te geven bij het werken op een beeldscherm.

Over de lesgever

De preventieadviseur-ergonoom van Cohezio.

Methodologie

De opleiding vertrekt vanuit de theoretische kennis en de concrete ervaring van de deelnemers en bouwt hierop voort vanuit een interactief werkmodel, wat een actieve participatie van de deelnemers met zich meebrengt. Tijdens de opleiding wisselen theorie, praktijk en denkoefeningen elkaar af.

Interesse in deze opleiding?

Intra-company

Op maat

We kunnen onze opleiding specifiek aanpassen aan jouw organisatie, na een zorgvuldige evaluatie van jouw behoeften.

Deze opleidingen kunnen je ook interesseren